Bilgin Kutlamalara gölge düştü”

Bilgin  Kutlamalara gölge düştü”

AKP Kadın kolları Kent meclisinin tarafsızlığını kaybettiğini söyledi.


8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerde cumhuriyet alanını terkeden AKP kadın komisyonundan açıklama geldi.

Bilgin  Kutlamalara gölge düştü”
AK Parti Bandırma Kadın Kolları Başkanı Asiye Bilgin ve yönetim kurulu üyelerinin Emek Platformu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Cumhuriyet Meydanında organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin siyasi propagandaya dönüştüğünü gerekçe göstererek terk ettikleri ortaya çıktı.

AKP'li kadınlar terk etmiş
Kadınlar Günü kutlamalarının bir siyasi partinin propagandasına dönüştüğünü öne süren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asiye Bilgin, Tertip komitesi ve konuşmacıların partimizi hedef alan konuşmaları üzerine tepki olarak etkinlikleri terk ettik” dedi. Farklı dünya görüşlerine sahip olan çok sayıda kadının siyasi kaygılardan arınarak bu etkinliğe katıldığını dile getiren Bilgin ”Ancak etkinliklerde yapılan konuşmaların büyük bir bölümünde AK Partinin kadınlara yönelik yapmışolduğu çalışmalar yok sayılarak hedef gösterilmesini ise anlamış değiliz” şeklinde konuştu.

Panç'tan açıklama yapmasını bekliyoruz
Bu gelişmelerden sonra nezaket kuralları içerisinde Kent Konseyi Başkanı Selim Panç'ı etkinliklerin siyasi propagandaya dönüştüğü konusunda uyardıklarını açıklayan Bilgin Kendisi de bundan rahatsız olduğunu dile getirmiş, bu konuda gerekli açıklamayı yapacağını tarafımıza iletmiştir. Ancak bu güne kadar Kent Konseyi Başkanı Panç'ın konuyla ilgili bir açıklama yapmaması üzerine AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak kamuoyunu bilgilendirmek adına bu zaruri açıklamayı yapmak zorunda kaldık” dedi.

2002 yılından beri çalışıyoruz
AK Parti olarak kadın haklarına destek çıkmak, onların haklarını koruyabilmek için 2002 yılından beri birçok yasa çıkardıklarını dile getiren Bilgin devamındaşunları söyledi 12 Eylül 2010 tarihinde kadına pozitif ayrımcılık getiren kanun kabul edilmiştir. Kadın haklarını savunabilmek, sorunlarını çözebilmek amacıyla iktidarımız döneminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Parti olarak kadınlarımızın özlediği yaşamı sunabilmek için her türlü çabayı sarf etmekteyiz. Temelden eğitimi esas alarak, kız çocuklarımızın ülke genelindeki okullaşma oranını yüzde 45`den yüzde 68, üniversite okuma oranını yüzde 14`ten yüzde 29`a çıkardık.Hedefimiz bu oranları yüzde 100`e taşımaktır.Önümüzdeki günlerde eşleri vefat eden kadınlarımıza sosyal yardımlaşma vakıflarıkanalıyla nisan ayında 250 TL ödeme yapılacak,devamında 2 ayda bir 500 TL lik desteğimiz devam edecektir. Kadına uygulanan şiddetin en ağır şekilde cezalandırılmasıyla ilgili yasa çalışmaları ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılmaktadır”dedi.

Kadın Sığınma Evi Kapatılırken Neredeydin?
Sağlık Emekçileri Sendikası Bandırma Temsilcisi İpek Çetinkuş'un etkinliklerdeki konuşmasının tamamen siyasi içerikli olduğunu dile getiren Bilgin, Kendisi kadın hakları konusunda gerçekten samimiyse iktidarımız döneminde Bandırmaya kazandırılan Kadın Sığınma Evi CHP tarafından kapatıldığında neden meydanlara çıkmadı? Bandırma' da dört ay önce boşandığı eşi tarafından yol ortasında bıçaklanarak öldürülen 32 yaşındaki Figen Keskin için neden meydanlara inmedi? Figen Keskin'in kızı Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilirken, sen bu ‘'KIZ (sonuçta kadın)`` çocuk için bu güne kadar ne yaptın?”dedi







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı